Arbejdsløshed: Dette bør du overveje før du tegner en lønforsikring

I løbet af de sidste par år er der lavet en lang række reformer af det danske dagpengesystem, der både har forkortet dagpengeperioden og forlænget den efterfølgende genoptjeningperiode. I alt er dagpengeperioden sænket fra 4 år til 2 år imens genoptjeningperioden er blevet forlænget til et år. Dette har fået flere og flere danskere til at tegne en privat løn forsikring, der kan være med til at sikre en et højere rådighedsbeløb. Således var der i 2014 188.261 danskere med en privat tillægsforsikring mod arbejdsløshed – hvorimod der kun var 95.552 tilbage i 2011.

Men selvom det kan lyde attraktivt at tegne en løn forsikring, så er der dog et par ting, som man bør overveje.

Det første er betingelserne for forsikringen. Disse kan variere men som regel er betingelserne for disse forsikringer følgende:

  • Du kan få dækket 80% af din løn uanset beløb
  • Du betaler 5-7% om måneden af det forsikrede beløb – dvs. hvis du f.eks. har valgt at forsikre dig for 5.000 kr. om måneden, betaler du kun 228 kr. pr. måned før skat, og efter skat 161 kr. pr. måned.
  • Din dækning dækker kun det første års ledighed

Derudover er der yderligere to overvejelser man bør gøre sig:

  • Hvor lang tid forventer du i værste fald at skulle være på dagpenge?
  • Kan det bedre betale sig at spare penge op selv?

Selvom det aldrig har været mere populært at tegne løn forsikringer, så råder flere fagforeninger deres medlemmer til at regne på det hele derhjemme så de undgår at overforsikre sig selv.

Som tommelfingerregel er løn forsikringer en god ide hvis man ikke selv har en opsparing at trække på, eller hvis man tjener over 35.-45.000 kroner om måneden. Alternativt kan det være en god ide, hvis man pludselig har en større sandsynlighed for at miste sit arbejde.

Hvis du vil have en oversigt over de a-kasser, der giver dig mulighed for at tegne en løn forsikring, finder du det på denne side.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *