Bilforsikring til unge

Ejer du en bil i Danmark skal du have en ansvarsforsikring. Det kræver loven. Til gengæld kræver loven ikke, at du får en kaskoforsikring.

Ansvarsforsikringen for især en ung mand kan være en dyr fornøjelse, da unge mænd er de mest fremtrædende i ulykkesstatistikkerne. Dette resulterer i højere forsikringspræmier, når en ung mand ønsker at forsikre sin bil.

Du opnår som ung den billigste pris på din bilforsikring ved at sende opgaven i udbud. Sørg for altid at kontakte flere forsikringsselskaber med henblik på at indhente den billigste pris.

Bruger du skemaet herunder får du 3 tilbud på en bilforsikring af 3 forskellige danske forsikringsselskaber. Selskaberne ved, at de er i konkurrence med hinanden, og de er altså tvunget til at give dig den billigste pris muligt. Jeg anbefaler at bruge formularen, hvis du er prisbevidst omkring din bilforsikring.

Forsikringspilot.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på din forsikring og vælg det bedste eller billigste!

Du udfylder én formular. Så får du dine 3 tilbud.

Forsikringsselskaberne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

en ung mand i grøn trøje sidder i en bil og smiler

Mere information følger herunder om bilforsikring til unge generelt.

18-24 årige mænd

Unge mænd mellem 18 og 24 år står særligt ringe, når du ønsker at bestille en ny bilforsikring (ansvarsforsikring) til deres nye bil. Ikke alene fylder de meget godt op i ulykkesstatistikkerne, men de har heller ikke flere år bag sig som uheldsfrie bilister, hvilket ellers kan være med til at sænke præmien på ens forsikring – Elitebilist-princippet.

18-24 årige kvinder står ikke lige så ringe i samme forhandling hos forsikringsselskabet.

Sådan får du en billig forsikring som ung

Du kan ikke gøre noget ved din alder og dit køn, hvilket er med til at hæve prisen for din bilforsikring som ung.

Du bør, hvis du er interesseret i at være kørende så billigt som muligt som ung, ikke investere i en kaskoforsikring – og ej heller en dyr bil.

Du bør i stedet købe en gammel og brugt bil og udelukkende ansvarsforsikre denne. Din ansvarsforsikring vil til høj grad være den samme hvad end du kører rundt i en gammel Ford Escort, eller om du drøner rundt i den nyeste BMW – men der er milevidt til forskel på kaskoforsikringen.

Ved at købe en gammel og brugt bil og udelukkende ansvarsforsikre denne kan du typisk slippe med at skulle betale mellem 10.000 kroner og 15.000 kroner om året i forsikring de første år.

Efter et par år falder din præmie såfremt du ikke har haft skader – såfremt du ikke har benyttet dig af din forsikring.

Har du haft skader, hvor du har haft forsikringen inde over og har fået udbetalt erstatning, kan det modsatte tænkes at ske. At din præmie rent faktisk stiger i stedet for. Forsikringsselskaberne er, når alt kommer til alt, selskaber som så mange andre, der i syvende og sidste ende også skal tjene penge på at tilbyde deres forsikringer.

Få forsikring med af bilforhandleren

I visse tilfælde kan du få en bilforsikring med fra din bilforhandler. Dette er dog typisk kun i det tilfælde at du køber en helt ny bil hos forhandleren, hvilket ingenlunde er den billigste måde at komme i gang på.

De mindste nye biler i Danmark koster fra cirka 80.000 kroner og op. Til gengæld kan du være udmærket kørende i en større brugt bil fra cirka 20.000 kroner og op uden at lægge søvnløs om natten med udsigt til dyre reparationer.

Forældres forsikring

biler kører ofte sammen i sne
En ansvarsforsikring er vigtig og lovpligtig.

Kører du som ung rundt i dine forældres bil, er det også dine forældres bilforsikring, der dækker.

Men lader du din egen bil indregistrere og forsikre af dine forældre, er du faktisk den reelle og primære bruger af bilen, er der tale om en ulovlighed – forsikringssvindel.

Dette er der to store problemer med.

Først og fremmest får du ingen erstatning, hvis det bliver opdaget, at du er den reelle bruger af bilen – og det er forsikringsselskaberne meget dygtige til at opdage.

Dernæst optjener du ikke selv point som Elitebilist hos dit forsikringsselskab. Hvis du som 25-årig vil ud og have din egen forsikring, men din tidligere bil har stået i dine forældres navn i 7 år, har du ikke 7 års uheldsfri kørsel stående i dit navn til at trække forsikringspræmien ned – det har i stedet dine forældre.

Undlad derfor at lade dine forældre indregistrere og forsikre bilen, hvis der reelt er tale om, at det er din bil. At have en bil som ung betyder, at man er nødt til at have sin egen bilforsikring, uanset at der kan være tale om en dyr fornøjelse.

Selvrisikoen i din bilforsikring

Des højere en selvrisiko, du er villig til at acceptere, des lavere en forsikringspræmie får du. Des lavere et kontingent skal du betale per måned for din bilforsikring som ung.

Til gengæld koster din forsikring mere, hvis du vil have en meget lav selvrisiko.

Det økonomisk mest fornuftige vil være at acceptere den høje selvrisiko – og så lade være med at køre galt, naturligvis, så du ikke får brug for din forsikring.

Andet om bilforsikringer til unge

Du kan hos visse forsikringsselskaber få rabat på vejhjælp og på almindelige reparationer (hvis reparationen koster mindre end din selvrisiko).

En kaskoforsikring til unge er meget dyrt – langt dyrere end en ansvarsforsikring. Undlad derfor en kaskoforsikring og køb i stedet for en gammel og brugt bil, som du godt kan lade sende til ophugning, hvis det endeligt skulle være.

Hvis du låner din ven din bil er det stadig din ansvarsforsikring, der gælder, og du er derfor dækket. At din ven kører galt i din bil, hvor din forsikring dækker, kan dog også betyde, at din forsikringspræmie stiger – uanset det ikke var dig, der rent faktisk førte rattet, da ulykken skete.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder, at du kan få en erstatningsbil, mens din egen er på værksted eller mens de leder efter en ny bil til dig. En sådan erstatningsbil vil typisk være under lidt strengere forsikringsvilkår end sædvanligt – læs derfor aftalen godt igennem, så du ved, hvor du står.

Jeg anbefaler at indhente 3 tilbud på din bilforsikring som ung ved hjælp af formularen øverst på denne side. Det er den nemmeste måde at finde den billigste bilforsikring på.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Bilforsikring til unge, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *