Forsikr dit hus imod PCB!


PCB, eller polyklorerede bifenyler som det også hedder, er miljøgifte, som kan være enorm skadelige for dig og andre i dit hus. Det er gifte, så kan komme i huse igennem byggematerialerne. Det er hverken noget man kan se, lugte eller mærke, hvilket kun gør det farligere. Derfor bør du gøre dig klog på at forsikr dit hus imod det. Ligeledes kan du læse med her, for at finde ud af om forsikringen dækker PCB forgiftning hvis man selv opdager det. Svaret vil måske forbløffe dig og overbevise dig endnu mere om, at forsikring imod PCB er vejen frem!

Pas på materialet

Som nævnt er PCB miljøgifte, som findes i byggematerialer. Det betyder de plader dit hus kan være bygget af. Man finder det oftest i lysarmaturer, strømtransformatorer, maling, plastprodukter og fugemasser. Heldigvis er giften blevet forbudt at bruge i materialer, men nogle huse er jo så gamle, at de kan være fra den tid, hvor det blev brugt. Især hvis man bor i et hus, opført eller såmænd bare renoveret i tidsperioden 1950-1977. Hvis dit hus falder ind her, så er det at du bør slå alarm, og begynde undersøge dit hus for mulige gifte.

Giften er nemlig så farlig, at de nemt kan smitte sig til andet inventar i huset. Det er ligesom svamp eller fugt. Så snart man har det, kan det være svært at komme af med igen, fordi man ved ikke hvor meget det har nået at smitte sig rundt i huset. Desværre er det også det, som gør det så svært at bekæmpe. Man ved ikke hvor man skal starte, ligeledes ved man heller ikke hvor man skal hen efter. Hvis man opdager det i sit hus, er der ingen vej udenom, at hele huset skal tjekkes! Det kan være bøvlet.

Det værste ved det hele er hvor farligt giften er. Det gør ikke meget ved kroppen på en dag eller to. Det er næsten ligefrem at man sagtens kan udsætte sig selv for det uden at komme noget til. Det er selvfølgelig aldrig anbefalet, tværtimod bør man altid have rette beskyttelse på under alle omstændigheder. Men det som gør PCB så farligt, er hvor skadelig den er over en længere periode. Det kan lede til hudproblemer, leverskade, skjoldbruskkirtelskader og hormonsystemskader. Læs mere om PCB forgiftning her.

Forsikringen har dig altid, ikke?

Her er en af de bedste grunde til, hvorfor det er en super god ide, bare at blive forsikret imod PCB med det samme: dine forsikringer dækker ikke omkostningerne der er ved at slippe af med PCB! Det er utroligt, men det er desværre sandt. Selv ikke hvis du opdager det selv. Du står på egen ben, med dette. Så lad ikke ulykken ske, kom den i forløbet. Tjek for det og så sørg for at det aldrig kan komme! For dig og din families helbred! Men det råd kan man give til alle former for giftstoffer i en ens hjem. Sørg for at det bliver gjort ordentligt, ellers lad være med det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *