Rejseforsikring

Du er dækket af det gule sygesikringsbevis, når du rejser indenfor Europa. Men dækningen er meget grundlæggende, og når du bevæger dig udenfor Europas grænser har du absolut ingen dækning – her er du i stedet nødt til at investere i en rejseforsikring.

En rejseforsikring dækker dine udgifter, hvis du kommer til skade på ferien og skal på hospitalet, skal fragtes hjem tidligere eller på anden måde kommer galt afsted på din ferie. I USA kan en tur på hospitalet nemt koste op til flere hundrede tusinde kroner – en rejseforsikring er ikke til at undgå.

Hvis du ønsker at finde den billigste rejseforsikring muligt kan du med fordel benytte dig af formularen herunder. Du indtaster dine information, det behøver ikke at fylde mere end et par linjer, hvorefter du bliver kontaktet af 3 forsikringsselskaber, der er interesserede i dig som kunde. De 3 forsikringsselskaber kommer med et tilbud på en billig rejseforsikring – og så du kan ellers bare vælge den billigste.

Formularen er naturligvis gratis og uforpligtende. Du kan vælge den billigste rejseforsikring – eller slet ingen af dem.

Forsikringspilot.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på din forsikring og vælg det bedste eller billigste!

Du udfylder én formular. Så får du dine 3 tilbud.

Forsikringsselskaberne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

En rejseforsikring behøver ikke at koste mange hundrede kroner alt afhængigt af hvor du skal hen og hvor lang tid, du skal være væk. Du kan til gengæld komme rigtigt galt afsted, hvis du forsøger at spare forsikringen væk.

Din dækning indenfor Europa

en bil kører på et europa kort

Indenfor Europas grænser er du dækket af det gule og det blå sygesikringsbevis. Det er en myte, at du skal have det blå sygesikringsbevis – det gule vil også dække dig. Der er dog en klar forskel på hvor godt du er dækket med henholdsvis det gule sygesikringsbevis og det blå. Og du er hverken dækket optimalt med det ene eller det andet – her skal du i stedet have fat i en decideret rejseforsikring.

Du er med begge sygesikringsbeviser dækket, hvis du kommer til akut til skade, eller hvis en allerede kendt sygdom bryder ud på turen. Her kan du komme på sygehuset og blive behandlet. Du vil dog ikke få betalt turen hjem til Danmark igen.

Med det gule sygesikringsbevis er du kun dækket, hvis din rejse har varet mindre end 30 dage. Det tilsvarende tal for det blå kort er et helt år, altså 365 dage.

Tegner du en rejseforsikring til rejse indenfor EU vil du få endnu bedre dækning end de to kort her lægger op til. Du vil kunne komme på privathospitaler og dit forsikringsselskab vil ofte arrangere en tur hjem ligeledes. Du er også dækket uanset hvilken type tur, du er afsted på. Du vil også få dækket din bagage, hvilken ikke dækkes af dit almindelige sygesikringsbevis – dette dækker alene dig og dine skader.

En rejseforsikring til en almindelig ferierejse indenfor Europa vil sjældent stå dig i mere end et par hundrede kroner per person selv ved en længere rejse. Prisen afspejles af de gode hospitalsforhold i Europa.

Udover at gælde alle europæiske lande gælder dit gule eller blå sygeskringsbevis også i Schweiz, Liechtenstein, Norge og Island.

Udenfor Europa er rejseforsikring nødvendig

Situationen er en helt anden når vi kommer udenfor Europa. Her er du ikke dækket af dine sygesikringsbeviser. Derfor er du nødt til at tegne en rejseforsikring, når du bevæger dig udenfor Europa.

Din rejseforsikring vil typisk dække:

  • Dig, hvis du kommer til skade på turen og har brug for hospitals- eller lægebehandling
  • Din bagage, hvis denne skulle blive stjålet
  • Dig, hvis du har brug for at blive transporteret hjem i utide

Dit forsikringsselskab vil tage sig af alt det praktiske, hvis du kommer til skade. De vil skaffe ambulancer og adgang til hospitalet og tage sig af den efterfølgende betaling af regningen.

En rejseforsikring til udenfor Europa, fx USA eller Asien, vil dække uanset om du skal på studietur, ferierejse, arbejdsrejse eller noget helt fjerde.

Prisen på en rejseforsikring

Prisen på en rejseforsikring afhænger af følgende forhold:

  • Hvor gammel er du? Des ældre, des dyrere forsikring
  • Hvor skal du hen? USA er dyrere at forsikre end fx Frankrig
  • Hvor lang tid skal du afsted? Des længere tid, des længere dækning og des højere pris
  • Hvor rask du er – har du sygdomme i forvejen vil din rejseforsikring koste mere og du kan opleve slet ikke at få en rejseforsikring fordi forsikringsselskabet vurderer dig til at være en dårlig og farlig kunde

Der findes reelt set kun én måde at spare penge på din rejseforsikring på: indhent tilbud fra flere forskellige rejseselskaber.

Dette kan du gøre på to forskellige måder: den ene måde er ved selv at ringe til diverse forsikringsselskaber, der tilbyder billige rejseforsikringer, og bede dem om et tilbud. Dette er en langsommelig affære, men til gengæld kan du snakke i lang tid med personalet.

Du kan også vælge at bruge muligheden øverst i dette indlæg for at indhente 3 tilbud på den billigste rejseforsikring. Her bliver dine ønsker sendt ud til forsikringsselskaberne automatisk, der herefter kan komme med et godt tilbud til dig. Du har her mulighed for slet og ret at vælge den billigste forsikring, du får tilbudt.

Jeg anbefaler at bruge formularen øverst i dette indlæg, hvis du er interesseret i at finde den billigste rejseforsikring.

Betingelser for din rejseforsikring

gule taxaer kører rundt i new york
Især i udlandet, som her i New York, er det ekstremt vigtigt med en rejseforsikring.

En billig rejseforsikring vil typisk være sum-betinget ligesom de fleste indboforsikringer. Dette betyder at forsikringen dækker op til et vist beløb – sum-beløbet kunne eksempelvis være en million kroner for lægebehandling eller 2 millioner kroner i tingsskade; eller måske 5.000 kroner for tandskade.

Din pris for rejseforsikringen vil afhænge af hvor høj denne sum er. Du kan også finde luksus-rejseforsikringer, der ikke er begrænset i forhold til den dækkede sum (ubegrænset), men som så til gengæld koster en højere præmie.

Din rejseforsikring vil typisk også indeholde en grundlæggende ansvarsforsikring således at du ikke er erstatningsansvarlig overfor skader du forvolder ved simpel uagtsomhed (et såkaldt culpa-ansvar i jura-sprog). Du vil dog stadigt skulle betale for skader du forsætligt står for.

Din rejseforsikring vil typisk kun betale hjemtransport, hvis det er nødvendigt at transportere dig tilbage før tid.

Har du været vidne til en traumatisk hændelse vil din rejseforsikring også dække udgifter til krisehjælp, hvis ikke denne udbydes gratis af landets regering.

Din rejseforsikring vil ikke dække skader som følge af skisport. Skal du ud at stå på ski eller snowboard, og ønsker du at sikre dig selv imod de skader, der her kan opstå, skal du tegne en selvstændig forsikring til dette. Mellem 2-3 % af alle skiløbere og 4-5 % af dem, der står på snowboard, kommer ud for ulykker. Derfor kan det være en god idé at investere i en særskilt forsikring til at beskytte dig, når du skal ud at stå på ski.

Din rejseforsikring vil også dække udgifter til en eventuel retssag i udlandet.

Vælger du i udlandet at leje en bil, og kommer du til at udøve skade på denne, er det meget tvivlsomt om din rejseforsikring dækker dette – det klare udgangspunkt er nægtende. Du har, når du lejer en bil i udlandet, mulighed for at få et separat tilbud om forsikring fra biludlejeren. Dette kan du med fordel benytte dig af i stedet for at håbe på din rejseforsikring gælder. Det gør den med al sandsynlighed ikke.

Jeg tager forbehold for at alle ovenstående påstande er hvad jeg umiddelbart har været i stand til at snuse mig frem til er hovedregler for de danske forsikringsselskaber, der tilbyder rejseforsikringer. Policen i din egen forsikring kan variere og jeg vil på det kraftigste opfordre dig til at læse din forsikring meget grundigt igennnem.

Køb ikke rejseforsikring og rejse samtidigt

Mange rejseselskaber tilbyder i dag muligheden for at købe en rejseforsikring sammen med din rejse. Bestiller du eksempelvis en rejse til Tyrkiet har du mulighed for lige at få en rejseforsikring med i købet, nu du er i gang alligevel.

Jeg vil anbefale dig ikke blindt at skrive under på denne aftale, hvis der er tale om en længere rejse udenfor EU, hvor rejseforsikringen vil koste et vist beløb over et par hundrede kroner.

Vent i stedet med at underskrive aftalen og brug tiden fornuftigt til at indhente flere tilbud også fra andre forsikringsselskaber – eventuelt ved hjælp af formularen øverst i dette indlæg. Du vil her som hovedregel altid kunne finde en billigere rejseforsikring end hvad dit rejseselskab har tilbudt dig.

Det kan meget sjældent betale sig at blive slæbt med i pakkeløsninger, der skal passe til alle – men det er præcis, hvad der sker, hvis du vælger at acceptere et sådant tilbud fra dit rejseselskab.

Er du studerende?

Mange tusinde danskere har en studenter-forsikring hos Djøf. Denne forsikring koster omtrent 80 kroner om måneden og dækker indbo, ansvar – og også rejser.

Rejseforsikringen hos studenter-forsikringen hos Djøf gælder også udlandsrejser. Jeg skal selv rejse ud af EU til Brasilien om 6 dage per skrivende stund, medio 2013, og jeg har ikke tegnet andre forsikringer, da min studenter-forsikring fra Djøf faktisk dækker dette.

Husk at læse din eksisterende forsikringspolice igennem og se, om du måske er dækket – og i givet fald hvor godt du rent faktisk er dækket.

Andet om rejseforsikringer

Din rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis skisports-skader. Husk at læse din police godt igennem.
Din rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis skisports-skader. Husk at læse din police godt igennem.

Du finder de dyreste rejseforsikringer i lande som USA og Sydamerika, hvor det kan blive en meget dyr fornøjelse at komme på hospitalet. Jeg kan komme med et par eksempler fra det rigtige liv:

En af mine gode venner var i Miami i 2009 og fik et ildebefindende på stranden. Han blev kørt på hospitalet. Her blev han behandlet i en time og blev natten over. Da han blev udskrevet næste dag blev han præsenteret for en regning på 26.000 danske kroner. Denne regning blev sendt direkte videre til hans rejseforsikring, der uden problemer dækkede regningen.

Jeg var selv i New York, USA, i foråret 2012. En medrejsende på studieturen besvimede en aften og blev kørt på hospitalet. Hun blev udskrevet efter få timer, men hospitalsregningen beløb sig alligevel til vel over 10.000 kroner. Denne regning blev ligeledes uden problemer dækket af hendes rejseforsikring.

Selv simple operationer i USA kan koste rigtigt mange penge. En brækket arm eller et brækket ben vil stå dig i typisk over hundrede tusinde kroner. Husk derfor din rejseforsikring – det er simpelthen for dyrt at glemme den for dig eller din familie!
Lande, der ligeledes som USA er dyre at forsikre sig i, er bl.a. Thailand, Brasilien og Australien.

Du kan tegne en rejseforsikring enten alene til din kommende rejse eller for et helt år ad gangen. Det sidste vil selvføgleligt koste flere penge her og nu på bordet, men det vil samtidigt være billigere relativt set. Hvis du regner med at skulle rejse meget indenfor det kommende år kan du med fordel overveje at tegne en rejseforsikring, der dækker hele verden, for et år ad gangen.

Er du lærer kan du benytte dig af Lærerstandens Rejseforsikring til at få en ekstraordinært billig rejseforsikring. Ingeniører har samme mulighed i deres fagforening IDA.

Du kan få erstatning for ødelagt rejsedøgn ved visse forsikringer. Hvis du fx kommer til skade på ski om morgenen og mister hele dagen kan du med en veldækkende rejseforsikring få erstatning for dit mistede feriedøgn. Du skal dog have en dyrere rejseforsikring for at få denne sikring med – erstatning for ødelagt rejsedøgn findes ikke på de allerbilligste rejseforsikringer.

Hverken det gule eller det blå sygesikringsbevis hjælper dig, hvis du mister din bagage. Det gør til gengæld en rejseforsikring.

Med en afbestillingsforsikring kan du få pengene tilbage for flybilletten og resten af rejsen, hvis du bliver syg eller på anden måde forhindret i at tage af sted. En afbestillingsforsikring skal typisk bestilles ved siden af din rejseforsikring, men koster til gengæld sjældent over hundrede kroner.

Har du spørgsmål til denne artikel om rejseforsikringer? Skriv endeligt dine spørgsmål i en kommentar herunder. Jeg svarer meget gerne på dem alle. Ellers kan du gå til denne side og bestille 3 tilbud på en billig rejseforsikring med det samme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Rejseforsikring, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *