Tre vigtige forsikringer du skal huske, når du køber bolig

Drømmer du om ny bolig? Det kan måske være, at der er en lille ny på vej – eller også leder du måske bare efter noget større? Uanset grunden er der flere ting, du ikke må glemme i boligkøbet.

At købe bolig er både spændende og nervepirrende på én og samme tid. Spændende at få noget nyt, noget større og noget (forhåbentligt) bedre. Men det er også nervepirrende, for der er så mange ting, der skal holdes styr på.

Kan du nikke genkendende til det, eller ønsker du bare at blive klogere på boligkøb? Så læs med her, hvor vi fortæller dig, hvilke tre forsikringer du ikke må spare væk!

  1. Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der kan dække skjulte skader, der eksempelvis ikke er nævnt i tilstandsrapporten. Det er udelukkende sælger, der kan sørge for, at der tegnes en ejerskifteforsikring, og derfor skal du kontakte sælger og kræve denne, før du skriver under på noget. Forudsætningen for at sælger kan oprette en ejerskifteforsikring er, at sælger har fået lavet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport – og disse skal være gyldige dags dato. Du skal dog være opmærksom på, at ejerskifteforsikringen kun kan dække de skader, der ikke er nævnt i rapporterne. Så hvis der er tale om en skade, der eksempelvis kan dækkes af indboforsikringen eller en anden forsikring, så gælder ejerskifteforsikringen ikke.
Ejerskifteforsikringen kan tegnes for både rækkehuse, familiehuse, ejerlejligheder og sommerhuse, og prisen varierer en del.

  1. Indboforsikring

En indboforsikring dækker – som navnet antyder – dit indbo. Det vil sige, at hvis der sker noget med dine private ting, så er det denne forsikring, der går ind og dækker. Det er ved de fleste indboforsikringer underordnet, om skaden skyldes vand, el, brand eller tyveri, men det er vigtigt, at du tjekker at dette også gælder for netop din indboforsikring. Ligeledes bør du også sørge for, at din indboforsikring gælder i andres hjem. Sagt med andre ord: Kommer du til at ødelægge noget i din venindes hus, så dækker din forsikring stadig.

  1. Boligadvokat

En boligadvokat er jo som sådan ikke en forsikring, men den kan være guld værd, hvis du fortryder købet. Dette skyldes, at advokatforbeholdet giver dig mulighed for at gennemgå en bolighandel med advokaten, efter underskriften er sat på kontrakten. Det er advokaten, der formulerer dit advokatforbehold, og det er altså også advokatens accept, der gør din underskrift gyldig, hvilket er en stor fordel, når det kommer til bolighandel. Du kan eksempelvis lede efter en boligadvokat i København her.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tre vigtige forsikringer du skal huske, når du køber bolig, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *