Begrænset ski-dækning på almindelige rejseforsikring

Det er fantastisk at tage på skiferie – jeg er selv til snowboard og planlægger at tage afsted ad flere omgange det kommende efterår og vinter.

Når vi planlægger vores skiferie tænker vi på, om vi skal købe nye ski, nyt skitøj, hvordan vi kommer derned og hvordan vi skal forevige minderne, så vores venner og bekendte kan se os tackle de store bjerge. Men rejseforsikringen ryger tit i baggrunden som noget, ‘man har styr på alligevel’.

Din almindelige rejseforsikring, der sagtens kan være en del af din indboforsikring, ville også dække dig, hvis du skulle på storbyferie i Rom, Paris eller Barcelona. Men den dækker dig i bedste fald begrænset på din skiferie og du kan ende med at komme til at skulle mange titusinde kroner, hvis uheldet er ude og du ligger med et brækket ben i Østrig.

En skiferie er en såkaldt “aktiv-ferie” på lige linje med en dykkerferie og, selv om man undres, golfferie. Risikoen for skader er større, end når du render rundt i Rom med et kamera om halsen. Det ved forsikringsselskaberne og de kræver derfor flere penge for at forsikre dig.

Hvad din forsikring normalt dækker på skiferien

snowboarder laver tricks på et bjerg

Din almindelige rejseforsikring dækker din transport til et hospital samt udgifterne forbundet med hospitalet inde i EU.

Kommer du derfor til skade på sin skiferie i Østrig, Frankrig eller Tyskland, som alle er inden for EU, får du dækket de umiddelbare udgifter til og på hospitalet. Foruden EU-lande dækkes også Schweiz, Liechtenstein, Norge, Færøerne, Grønland og Island (så du kan med ro i sindet tage på skiferie til Norge også – jeg kan anbefale Oslo Skipark til nybegyndere). Dette dækkes enten af det gule / blå sygesikringsbevis eller med din rejseforsikring – sidstnævnte kan i visse tilfælde få dig hurtigere på hospitalet.

Men du får hos de fleste forsikringsselskaber – alle, jeg har tjekket – ikke dækket hjemtransporten til Danmark igen. Den kan hurtigt løbe op i 50-100.000 kroner, hvis det skal ske hurtigt og du har et brækket ben at tage vare på.

Du kan få en udvidet skiferieforsikring for et par hundrede kroner, der også dækker dig i det tilfælde, du skal hjem her og nu.

I Tryg’s betingelser for rejseforsikring er det beskrevet således:

trygs betingelser for rejseforsikring

Erstatning for ødelagt ferie og mistede rejsedøgn

Med en standard rejseforsikring er det super ærgerligt, hvis du kommer til skade – du kan her ikke få erstatning for de dage, du nu mister.

Det har du mulighed for at få, hvis du tegner en udvidet rejseforsikring – også kendt som sportsferieforsikring og under diverse tillægsforsikrings-navne. Her får du et kontakt beløb af forsikringsselskabet for hver dag, hvor du sidder inde foran pejsen mens dine medrejsende flyver ned af bjergene.

Forsikring af dit udstyr

en snowboarder er alene på bjerget

Nogle rejseforsikringer dækker tyveri – andre gør ikke.

Her bør du læse dine betingelser godt igennem. Ved mange forsikringsselskaber skal du tegne en tillægsforsikring for at få erstattet tyveri og der vil typisk være en vis selvrisiko på, som du kender fra din almindelige indboforsikring i Danmark.

Et punkt til skal du dog være opmærksom på (og de glemmer mange).

Selv hvis din rejseforsikring dækker tyveri af dine egne genstande dækker den ikke nødvendigvis tyveri af lejet udstyr – tværtimod endda.

Hvis du planlægger at leje udstyr på din skiferie, såsom ski, snowboard, hjelm eller noget fjerde, bør du overveje en tillægsforsikring, der dækker tyveri af dette.

Du kan også ofte tegne forsikringen, mens du står og lejer udstyret nede på skisportsdestinationen. Undersøg mulighederne før end du tager på ferie, så du ved, hvad du tager ned til.

Ski er dyre og en forsikring til at dække tyveri af samme koster ikke mange penge – det er værd at overveje.

Kører du selv?

Hvis I kører selv ned til skiferien kan en udvidet vejforsikring overvejes. Så er I dækket, hvis bilen bryder ned og I får brug for vejhjælp. Husk også at tjekke policen for din bilforsikring.

Skiferie uden for Europa

Det er væsentligt dyrere at blive forsikret uden for Europa. Vil du derfor på skiferie i USA, New Zealand eller Canada skal du regne med at betale cirka dobbelt så meget for din forsikring.

Inden for Europa dækker dit sygesikringsbevis grundlæggende behandling og det trækker prisen ned.

Det vigtigste: Hjemtransportsforsikring

Alt i alt kan du overveje mange forsikringer i forbindelse med din skiferie – jeg har langt fra listet alle sammen herover.

Vigtigst er dog, at du sørger for at få en forsikring, der dækker hjemtransporten, hvis du skulle komme til skade og have brug for ekstraordinær transport. Det er den udgiftspost, der kan løbe op i mest – mange titusinde-kroner kan hurtigt skubbe feriebudgettet.

De fleste andre forsikringer kan du vælge til og fra alt afhængigt af, hvor tryg du har behov for at føle dig og hvor mange penge, der er plads til at ofre på forsikringer i skiferiebudgettet.

Og så du glæde dig over, at du “blot” står på ski – det er langt sværere at få en dækkende forsikring, hvis du dyrker bjergklatring, boksning eller motorsport. Det finder du ud af, når du gennemlæser din forsikringspolice inden afrejse for at sikre dig, du er dækket i tilfælde af akut behov for hjemtransport.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Begrænset ski-dækning på almindelige rejseforsikring, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Related Posts

1 kommentar

  1. Hej
    Jeg kan forstå på mit forsikrings selskab, at der sker nogle ændringer i “det gule sygesikring” besvis’s dækning her efter den 1 aug 2014. Jeg tager en del på skiferie i Norge og de opfordere mig i den forbindelse
    til at tegne en tilllægs forsikring, til min almendelig rejse forsikring.
    Er det noget i har en kommentar til ??
    med venlig hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *