Derfor skal du altid tilvælge rejseforsikring

Det er altid en god idé med en rejseforsikring, hvis du rejser til udlandet. Desværre er det langtfra alle, som køber en rejseforsikring, og det kan nemt blive en dyr oplevelse, hvis noget skulle gå galt. Derfor bør du aldrig fravælge rejseforsikringen, hvis du skal ud og rejse.

Rejseforsikringen er nødvendig

Der er mange situationer, hvor en rejseforsikring kan blive nødvendig. Dit blå sygesikringskort gælder kun i EU, og forsikringen gælder kun, hvis der er tale om en ferie eller studierejse. Det vil sige, at du også kan rejse i EU uden at dit sygesikringskort er gældende.

Det betyder imidlertid ikke, at du skal undlade at købe en rejseforsikring bare fordi, at du rejser indenfor EU’s grænser. Uden en rejseforsikring er du nemlig ikke dækket, hvis du skulle miste din bagage, eller hvis du skulle skade andre eller deres ejendom på din ferie. Derudover kan du få refunderet feriedage, hvis du skulle blive syg på rejsen.

Det er især vigtigt at købe rejseforsikring, hvis du rejser udenfor EU. USA er et eksempel på et land, hvor det kan ruinere dig, hvis du skulle blive syg. Behandlingen i USA er ekstremt dyr, og hjemrejsen kan også være umulig at betale.

Du bør også være opmærksom på, at der kan gælde specielle regler ved sportsferier – eksempelvis skiferier. Derfor er det vigtigt at tjekke op på reglerne, hvis du skal ud at rejse.

 

Hvis du ikke har råd

Mange undlader at købe rejseforsikring, fordi de ikke har råd. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du ikke behøver at købe en rejseforsikring for hele året. Hvis du kun skal rejse én gang i året, kan du købe en engangsforsikring. Det er vigtigt at huske på, hvor dyrt det kan blive, hvis du ikke er forsikret. Det bør derfor nærmere være et spørgsmål om, at du ikke har råd til at undvære rejseforsikringen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *