Entrepriseforsikring

Hvis du skal tilbygge til dit hjem kan du få en lavere dækning fra din forsikring end ellers, hvis risikoen for skader er steget og du ikke har orienteret din forsikring om. En god måde at løse dette på er ved at tegne en entrepriseforsikring for dit byggeri – ikke at forveksle med en almindelig og lovpligtig byggeskadeforsikring, mere herom længere nede.

En entrepriseforsikring er en såkaldt all-risk-forsikring, der dækker alt, der kan gå galt i anledning af et byggeri. Hvis du skal have tilbygget en etage, en garage eller noget helt tredje er det her en mulighed at tegne en entrepriseforsikring.

Byggeskadeforsikringen er obligatorisk og skal tegnes af bygherren. Denne dækker for skader i 10 år og dækker blandt andre ting skimmelsvamp og dårligt konstruerede bygningselementer.

Du vil altid være dækket af håndværkerens byggeskadeforsikring. Men denne dækker blot så og så langt. Du har mulighed for at tegne en entrepriseforsikring og derved sikre dig fuldstændigt mod alle mulige skader, der kan ske i anledning af byggeriet.

Hvis du ønsker at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på en entrepriseforsikring – hvilket er den nemmeste måde at være sikker på, du ikke kommer til at betale for meget for din forsikring – kan du med fordel udfylde formularen herunder. Du vil modtage tilbud på en entrepriseforsikring fra tre danske forsikringsselskaber. Så kan du enten vælge den billigste eller ingen af dem; formularen er naturligvis helt uforpligtende.

Forsikringspilot.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på din forsikring og vælg det bedste eller billigste!

Du udfylder én formular. Så får du dine 3 tilbud.

Forsikringsselskaberne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

De danske forsikringsselskaber har typisk meget forskellige priser på den samme entrepriseforsikring. Derfor er det en stor fordel at kontakte flere af dem med henblik på at finde den billigste pris – det er dét, du gratis gør med formularen herover.

Hvornår det er en god idé at tegne en entrepriseforsikring

en bygning er ved at blive bygget med stålstær og hejs
Bygger man selv er en entrepriseforsikring en nødvendighed.

Der kan være flere grunde til at tegne en entrepriseforsikring.

En grund er hvis du ikke føler dig tilpas dækket af den lovpligtige byggeskadeforsikring. Denne gælder et godt stykke hen ad vejen og bygherren er tilpligtet at tegne den. Denne dækker skader i op til 10 år. Mange især mindre byggerier vil være udmærket dækket af byggeskadeforsikringen og har altså ikke brug for at tegne en entrepriseforsikring.

Hvis du selv regner med at deltage i byggeriet, enten for at ”få det gjort rigtigt” eller med det formål at spare penge, bør du tegne en entrepriseforsikring. Hvis en skade forekommer vil byggeskadeforsikringsselskabet med al sandsynlighed prøve at sandsynliggøre, at du selv er skyld i skaden, og at forsikringen derfor ikke skal udbetales. Og hvis du rent faktisk er skyld i skaden vil du stå i en meget ringe situation i forhold til at få skaden dækket.

Hvis flere håndværkerselskaber er involveret kan en såkaldt fagnetreprise også være værd at overveje.

Hvis du ønsker at selvbygge skal du tegne en entrepriseforsikring. Alt andet er at spille hasard med din økonomi.

Der er ingen garanti for, at din ansvarsforsikring eller indboforsikring dækker skader, der sker under selvbyg – især ikke, hvis du ikke på forhånd har ”advaret” dit forsikringsselskab om, at du snarest går i gang med en tilbygning, så selskabet har haft mulighed for enten at hæve din præmie eller tilbyde dig en ny forsikring.

Du bør som selvbygger tegne en entrepriseforsikring alene til dit kommende projekt. Din entrepriseforsikring vil redde dig, hvis byggeriet ender med at slå fejl, hvis der ender med at ske skader på personer eller hvis tyveri eller hærværk sænker og fordyrer processen.

Vær opmærksom på at forsikringsbetingelserne varierer fra selskab til selskab. Alt ovenstående vil altså ikke nødvendigvis være gældende hos dit forsikringsselskab – især ikke hvis du prøver at presse prisen ned. Læs derfor policen godt igennem, så du er sikker på at være dækket i den grad, du ønsker. Des mere dækning, des højere præmie på din forsikring. Des højere selvrisiko, du kan tage, des mindre bliver præmien til gengæld også.

Mange forsikringsselskaber har forskellige niveauer af entrepriseforsikringer. Et eksempel herpå er Tryg, hvor du kan vælge All Risk-dækning eller blot en Ansvarsforsikring med lidt tilvalgsdækning.

Andet om entrepriseforsikringer

to personer laver en aftale med et håndtryk
Brug formularen øverst i dette indlæg og få en billig entrepriseforsikring.

En entrepriseforsikring dækker fra byggeriets start til slut. Dog vil mange entrepriseforsikringer være begrænset til 1 år.

Nogle selskaber tilbyder en fast pris på entrepriseforsikringer, mens andre vurderer prisen for byggeri til byggeri. Eksempelvis TopDanmark tilbyder en fast pris på 1.2 promille af prisen med en minimumspris mpå 1.500 kroner og en selvrisiko på 5.000 kroner.

Eksempel: Jeg skal bygge et nyt tag. Det kommer til at koste mig 60.000 kroner i materialer og jeg skal selv bygge. Derfor tegner jeg en entrepriseforsikring til 1.2 promille af prisen – altså 720. Prisen stiger dog til 1.500 kroner, som er minimumsprisen.
Jeg får under byggeriet stjålet materialer til en værdi af 12.000 kroner. Min selvrisiko tager de første 5.000 kroner, og herefter får jeg 7.000 kroner i erstatning. Uden min entrepriseerstatning havde byggeriet altså være mange tusinde kroner dyrere.

Eksempel: Jeg skal bygge et nyt hus. Materialer hertil koster 800.000 kroner. 1.2 promille af dette beløb, hvilket min entrepriseforsikring kommer til at koste mig, koster 9.600 kroner – dette er altså prisen. Min selvrisiko er 5.000 kroner.
En kran vælter i byggeriets tredje måned ned i huset og skaber skader for 100.000 kroner. Min selvrisiko på 5.000 kroner slår ind og jeg får 95.000 kroner i erstatning af mit forsikringsselskab, da jeg havde tegnet en entrepriseforsikring inden byggeriets start, og uheldet skete indenfor et år af byggeriet.

En entrepriseforsikring vil både dække skader, hvor du har en del af skylden som fx sammenbrud som følge af forkert gravning eller dårligt byggeri og skader, hvor du ikke har haft mulighed for at forhindre den – brand som eksempel. Tyveri og hærværk dækkes også.

Forsikringen dækker typisk også farligt arbejde såsom nedbrydningsarbejde og sprængarbejde såfremt dette er udført under hvad man må betegne som almindelige sikkerhedsvilkår. Du skal, naturligvis, som bygherre tage særligt hensyn, hvis der arbejdes med svejsere, sprængningsmaterialer og lignende med henblik på at undgå skader. Din erstatning kan falde eller frafalde, såfremt det bevises, at du selv i meget grov grad har gjort dig skyldig i skaden eller endda har forsætligt startet den.

De væsentlige og typiske skader under et byggeri, såsom sammenstyrtning, væltede maskiner (ned i byggeriet), frost, hærværk og tyverier dækkes komplet.

Du kan både tegne en entrepriseforsikring som erhverv og privat. Typisk tegnes den som privat, da erhverv skal tegne den førnævnte byggeskadeforsikring.

En entrepriseforsikring er også en god idé at tegne i forbindelse med renoverende eller reparerende arbejde, såfremt det øger chancen for en skade – hvilket det jo typisk gør. Alternativet er en mindre eller helt frafaldet erstatning, da den normale indboforsikring som nævnt ikke gælder, er risikoen øget uden at forsikringsselskabet er gjort opmærksom herpå.

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen her om entrepriseforsikringer hører jeg dem meget gerne i en kommentar under indlægget.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Entrepriseforsikring, 3.3 out of 5 based on 4 ratings

Related Posts

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *