Forsikringer for erhvervsdrivende

Er du selvstændig og har din egen virksomhed så er det vigtigt at være godt dækket ind hvis uheldet skulle være ude, så du ikke risikerer et økonomisk tab eller i værste tilfælde det der er værre.

Som virksomhedsejer er du i nogle tilfælde ikke dækket ind under den samme forsikring som fx dine ansatte, og derfor er det vigtigt at du er opmærksom på dette. Fx dækker den lovpligtige arbejdsskadeforsikring kun for dine ansatte og ikke dig selv, også selvom du i nogle tilfælde udfører stort set det samme stykke arbejde.

Nogle af disse typer forsikringer kunne være oplagt at kigge nærmere på som selvstændig:

–        Arbejdsskadeforsikring

–        Erhvervsrejseforsikring

–        Tab af erhvervsevne

–        Behandlingsforsikring

–        Erhverv & produktansvarsforsikring

–        Sundhedsforsikring

–        Kritisk sygdom

–        Livsforsikring

Udover disse forsikringstyper vil det være fornuftigt at kigge nærmere på pensionsordninger til selvstændige, for hvem ved om din virksomhed stadig har succes om 20 år?

I dette indlæg vil vi ikke gå i detaljer med alle typer af forsikringer for erhvervsdrivende – men blot skrive om et par af dem.

Erhverv & produktansvarsforsikring

Som selvstændig er denne forsikring utrolig vigtig, da den vil dække i tilfælde af at du bliver pålagt at dække evt. omkostninger i forbindelse med skadede medarbejdere eller kunder.

Det kunne fx være en kunde som kom til skade ved et produkt du har solgt i din forretning, og de mener at det er din skyld – og derfor ligger sag an mod dig.

Forsikring dækker som udgangspunkt hvis:

–        Skader er pådraget under udførelse af arbejde for din virksomhed.

–        Dækker for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte – som den alm. Arbejdsskadeforsikring ikke dækker.

–        Hvis din virksomheds produkter eller service er skyld i en kundes tilskadekommen.

Herudover vil denne forsikring dække i tilfælde af pludselig opstående forurening eller andet på virksomhedens adresse, mm.

Arbejdsskadeforsikring

Det er et lovkrav i Danmark at man har en arbejdsskadeforsikring som dækker ved arbejdsulykker i virksomheden. Det kunne fx være en medarbejder som falder og slår sig i virksomhedens erhvervslejemål, falder ned fra en stige eller på anden måde kommer til skade. Her vil arbejdsskadeforsikringen dække for evt. tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, behandling, mm.

For selvstændige

Det er vigtigt at være opmærksom på at arbejdsskadeforsikring for dine medarbejdere i de fleste tilfælde ikke dækker for dig som virksomhedsejer.

Men det er nu muligt at tegne en ekstra frivillig arbejdsskadeforsikring som vil dække for virksomhedsejeren samt hans medhjælpende bofælle.

Du kan læse mere om erhvervsforsikringer her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Forsikringer for erhvervsdrivende, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *