Hvilke forsikringer bør man have som studerende?

Det er ikke nogen hemmelighed at studerende, ikke har for mange penge at gøre godt med. At være på SU er ingenlunde en nem ting, og når først huslejen er betalt skal man jo også leve, men der er mere end det. Der er skolebøger, transport, forsikringer og alle de andre faste udgifter, og så rækker SU ikke langt, uanset hvor dygtig man er til at spare.

Det er derfor at rigtigt mange studerende fuldstændig vælger at fra sortere forsikringer, og det er ganske forfærdeligt. Uanset hvem man er bør man kunne få råd til at forsikre sig, for hvis man pludselig kommer ud for en ulykke, et indbrud eller noget tredje, så er det rart at vide at man kan få erstatning.

Derfor har vi lavet en oversigt over de forsikringer, man som minimum bør have, når man er studerende.

Indbo og elektronikforsikring

Der kan ske mange ting, når man bor på kollegium, eller bare generelt. Der kan opstå brand der fortærer alt hvad du ejer, og uden en forsikring får du ikke en rød øre. Det samme gælder ved et lynnedslag. Det kan riste alt hvad du ejer af elektronik, og medmindre du har en særskilt forsikring til det, så kan du risikere at du står med håret i postkassen.

Sørg derfor for at bliv forsikret, så du ikke ender i en uheldig situation. Der findes flere forsikringsselskaber, der specialiserer sig i at give billige forsikringer til studerende, så der var måske værd at undersøde.

Ulykkesforsikring

Hvad sker der hvis du falder og slår dine tænder ud? Ja så får du dækket behandlingerne, af din ulykkesforsikring eller sundhedsforsikring. Hvis du altså har en.

Som om det ikke var dyrt nok at få tandskader, men hvis man er studerende har man næsten ikke har råd til at betale for selv. Derfor kan det varmt anbefales at man tegner en ordentlig forsikring. Det er med garanti billigere end at skulle betalte for et helt nyt gebis.

Det er også en god måde at sikre sig, hvis man skulle blive involveret i et trafikuheld, eller på anden måde komme uforskyldt til skade. Er der varige mén, eller andre permanente skader, kan man få en ganske pæn erstatning. Desuden vil man kunne få betalt for eventuelle behandlinger ved terapeuter og lignende.

Men er man så uheldig ikke at være forsikret, kan man stå med skader resten af sit liv, uden nogen form for økonomisk godtgørelse.

 

Der er nærmest kun fordele ved at være forsikret, selvom det naturligvis koster lidt ekstra. Men det kan være endnu dyrere ikke at være forsikret, når uheldet er ude, og det er ikke kun andre der bliver ramt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *