Opstart af webshop? Disse forsikringer skal du have

I bund og grund kan enhver starte en webshop fra den ene dag til den anden. Man behøver blot et domæne og hosting for at komme i gang, men det er vigtigt at være opmærksom på, at du måske er forpligtet til at tegne visse forsikringer. Derudover skal du også være opmærksom på, at dine forsikringsbehov måske ændre sig med tiden, når din webshop vokser. Kort sagt er det vigtigt, at du løbende tjekker, om du har alle de nødvendige forsikringer, som kræves for at drive en webshop.

Det er langtfra sikkert, at du får brug for én af disse forsikringer, men som med alle forsikringer er de gode at have, hvis uheldet skulle være ude.

 

En arbejdsskade- og erhvervssygdomsforsikring

Du skal altid tegne en arbejdsskade- og erhvervssygdomsforsikring, hvis du får en ansat i virksomheden. Dette er lovpligtigt, og den dækker, hvis din medarbejder skulle komme til skade på jobbet.

Som ejer er du ikke selv dækket af denne forsikring. Du kan eventuelt overveje selv at tegne en forsikring for at være dækket, men denne forsikring er frivillig. Du bør ligeledes være opmærksom på, at eventuelle familiemedlemmer heller ikke er dækket af en arbejdsskade- og erhvervssygdomsforsikring, og her er det også frivilligt, om du vil tegne en forsikring, som dækker dem.

 

Motoransvarsforsikring

Hvis din webshop har et køretøj, er det en god idé at tegne en motoransvarsforsikring, så du juridisk er dækket, hvis dig eller en medarbejder skulle komme til at skade andre med køretøjet.

Denne forsikring er især nyttig, fordi dine medarbejdere også er dækket, hvis de bruger webshoppens køretøj.

 

Bygningsbrandforsikringen

Du kan sagtens starte en webshop fra dit eget hjem, men mange foretrækker at have kontor- og lagerbygninger til webshoppen. Det er ikke et krav, at du tegner en bygningsbrandsforsikring, men det kan være en rigtig god idé at sikre dig selv økonomisk ved at tegne denne forsikring.

En brand kan have enorme økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ikke har tegnet en forsikring. Der kan være udgifter til at ordne følgeskader efter en brand, og der kan også være store økonomiske tab. Derudover dækker en bygningsbrandforsikring også udgifterne til oprydningen efter er brand, hvilket gør den til en rigtig god investering.

 

Transportforsikring

De fleste nye webshopejere opdager hurtigt, at postvæsnet ofte behandler varer meget hårdhændet. Postvæsnet har naturligvis en ansvarsforsikring, men den dækker ofte kun en andel af varens værdi. Derfor er det muligt, at det også er værd at overveje en transportforsikring for din webshop.

En transportforsikring er især en god idé, hvis i sælger dyre eller skrøbelige ting, og det er i høj grad en vurderingssag om det kan betale sig. Den er ikke lovpligtig, så du  skal kun tegne en transportforsikring, hvis det er økonomisk fordelagtigt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *