Overvejelser i forbindelse med renovering

Hvis du står over for at skulle renovere dit hus, så er der en række aspekter, du skal tage stilling til. Uanset om du selv vil renovere huset, har håndværkere til det, eller om du har hyret en entreprenør, så er det et omfattende projekt, der kræver tid og overvejelser.

Heldigvis har vi allerede samlet nogle af dem lige her, så du bliver hjulpet godt på vej med renoveringen af din ejendom.

Forsikring

Når du renoverer dit hjem, indebærer det forhåbentligvis en forbedring af nogle af ejendommens bestanddele, ikke kun æstetisk, men også rent praktisk. Uanset om du skifter gulv, vinduer, loft, kloak eller noget andet, så vil den nye løsning muligvis kunne have en positiv indvirkning på nogle af dine forsikringer, således at du skal betale en mindre præmie. Derfor er det en god ide at tage fat i dit forsikringsselskab allerede inden, renoveringen begynder og spørge hvilken situation, du står i før og efter renoveringen. Det kan eksempelvis være, at du skal have skiftet vinduer, og du finder ud af, at dit forsikringsselskab kan sænke præmien endnu mere, hvis du også får skiftet isolering i samme omgang. Intet kan garanteres, men det anbefales på det kraftigste at tage en snak med din forsikringsmand.

Grøn omstilling

En renovering er som nævnt tidligere en god undskyldning for at få flere ting lavet på samme tid. Der er i dag kommet et stigende fokus fra staten på grøn omstilling, og det gælder også i de private hjem. Derfor tilbyder de fradrag på ydelser, der inkluderer grøn omstilling. Det kan eksempelvis være ved, at du skifter til jordvarme eller anden grøn energi. Det tilgodeser både miljøet og din pengepung, og kan altså sagtens betale sig på den lange bane.

Sanering

I mange bygninger, især dem som er opført før 00’erne, er der anvendt giftige materialer så som asbest og bly. Nogle af disse stoffer blev først forbudt for under 20 år siden, eksempelvis noget af den giftige bly, der er anvendt i forskellig maling. Som regel er det kun farligt, lige så snart man begynder at renovere huset, men da det jo er den situation du snart står i, så er det en god ide at undersøge, om dit hjem indeholder nogle af disse miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Der er formentlig størst risiko for bly, da det er et af de stoffer, som blev senest forbudt. Asbest er man som regel ikke i tvivl om, hvis man har. Du kan både få vejledning og hjælp til en sikker renovering ved at kontakte en ekspert inden for blysanering. Klik her for at vide mere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *