en bygning er ved at blive bygget med stålstær og hejs

Overvejer du at ansætte udenlandsk arbejdskraft?

Overvejer du at ansætte udenlandsk arbejdskraft i din virksomhed? Det kan gavne din virksomhed på bundlinjen samt forbedre arbejdsmiljøet i virksomheden. Udenlandske medarbejdere er særligt kendte for deres fleksibilitet og motivation, der i høj grad kan smitte af på virksomhedens resterende ansatte. Vi fortæller dig, hvilke fordele der er ved at rekruttere udenlandske medarbejdere til din virksomhed.

Husk: arbejdsskadeforsikring og socialsikring

Hvis du overvejer at ansætte udenlandske statsborgere i din virksomhed er disse omfattet af virksomhedens lovpligtige arbejdsskadeforsikring. Desuden skal de have et sundhedskort som dokumentation på, at de er socialsikret i Danmark.

 

Arbejdsudleje og entreprise

Ansætter du en udenlandsk medarbejder på en almindelig ansættelseskontrakt, er han eller hun som udgangspunkt skattepligtig i Danmark som alle øvrige medarbejdere. Og du, som arbejdsgiver, har de samme forpligtelser som ved de øvrige medarbejdere.
Arbejdsudleje betyder, at din virksomhed indgår aftale om at leje udenlandske medarbejdere til at udføre arbejde i din danske virksomhed under din instruktion. Ved arbejdsudleje kombineret med begrænset skattepligt bliver medarbejderen skattepligtig i Danmark, men slipper dog billigere end ved en normal ansættelse. Tidligere kunne udenlandske arbejdere arbejde skattefrit i Danmark, såfremt arbejdet var baseret på en entrepriseaftale mellem en dansk virksomhed og en udenlandsk entreprenør. Dette kan man dog ikke længere, da det udførte arbejde anses for en integreret del af den danske virksomhedsdrift.

 

Dynamisk arbejdsplads

Udenlandske medarbejdere er bare godt for bundlinjen, men også for den interne arbejdsmoral i virksomheden. Særligt Østeuropæere er særligt kendte for deres flid, sublime arbejdsmoral og fleksibilitet. Dine eksisterende ansatte vil med garanti lade sig påvirke af dette – og kun til det bedre. Udenlandske medarbejdere kan være med til at løfte effektiviteten og arbejdsmiljøet i virksomheden og skabe en mere dynamisk arbejdsgang.
Et minus kan dog være de sprogbarrierer, der kan forekomme, hvis dine udenlandske medarbejdere ikke kan snakke dansk eller engelsk. Dette kan dog også ses som en udfordring som dine ansatte imellem skal varetage, og måske endda, dine danske ansatte kan hjælpe med at forstå det svære danske sprog. Dette knytter tættere bånd og i sidste ende en bedre arbejdsplads.

 

Billige lønninger

Det er ingen hemmelighed, at du kan spare mange penge i virksomheden ved at ansætte udenlandske medarbejdere – endda helt op til 20-30 %. Du kan læse meget mere om, hvordan du rekrutterer udenlandsk arbejdskraft her. Dette må også anses som værende en af de største grunde til, at mange vælger at ansætte udenlandske medarbejdere – med god grund. Hvis du synes, det lyder interessant og relevant for din virksomhed at ansætte udenlandske medarbejdere, er det blot at gå i gang med rekrutteringen med det samme. Det vil styrke din virksomhed på mange måder, både på bundlinjen og intern mellem dine ansatte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *