Rejseforsikring: Sådan sikrer du dig bedst

Overvejer du at bestille en rejse til varmere himmelstrøg? Eller har du allerede booket din næste drømmerejse? Så er næste skridt i dine forberedelser, at du får styr på dine rejseforsikringer. Det er heldigvis nærmere undtagelsen end reglen, at der sker uheld, mens du er ude at rejse. Men er uheldet ude, kan det koste dig dyrt, hvis du har sparet rejseforsikringen væk.

I denne guide kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en rejseforsikring.

Tjek dine øvrige forsikringer

Inden du betaler penge for at tegne en rejseforsikring, er det altid en god idé at tjekke de forsikringer, som du allerede har. Det er ikke usædvanligt, at der er inkluderet rejseforsikring i din indboforsikring eller i din private familieforsikring. Der er jo ingen grund til at betale ekstra for noget, som du allerede har.

 

Er du allerede dækket, skal du sætte dig godt ind i betingelserne. Hvilke personer i din husstand omfatter dækningen? Gælder forsikringen i alle lande? Er dykning eller anden form for sport med i dækningen? Overstiger din rejse den tid, som din forsikring dækker? Er hjemrejse med i dækningen?

Hjemrejseforsikring er et must

Det kan vise sig at blive rigtig dyrt, hvis du ikke sørger for at have en rejseforsikring, der dækker hjemrejse. Skulle du komme galt afsted på din ferie og for eksempel brække et ben, kan du risikere selv at skulle betale for specialtransport hjem. Og det kan koste dig mange tusinde kroner. Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du som minimum får tegnet en rejseforsikring, hvor hjemrejse indgår.

 

Det blå sygesikringskort dækker ikke hjemrejse. Uanset hvor i verden du rejser hen.

Overvej at investere i en årsdækning

Rejser du flere gange på et år, kan det med stor sandsynlighed betale sig for dig at købe en årsdækning. Betaler du for en rejseforsikring, der er knyttet til hver enkelt rejse, løber det hurtigt op. Har du mere end én rejse på programmet, vil det i mange tilfælde bedre kunne betale sig med en rejseforsikring med årsdækning. Det er altid smart at undersøge, hvilke muligheder du har hos de forskellige udbydere, og vælge den mest rentable løsning.

Medbring det blå sygesikringsbevis

Du skal have det blå sygesikringsbevis med i tasken, hvis du rejser til et land, der er medlem af EU, eller til henholdsvis Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Med kortet i hånden har du ret til behandling, hvis du kommer til skade under din ferie. Men husk på, at det ikke giver dig hjemrejsedækning. Det skal du altid selv tegne.

 

Har du ikke allerede et blåt sygesikringsbevis, kan du bestille det på www.borger.dk. Vær ude i god tid, da det tager op til tre uger, fra du bestiller, til du har det i hånden. Det gule sygesikringsbevis kan du lige så godt lade blive hjemme. Det kan du i dag kun bruge i Danmark.

 

Hav en god og sikker rejse, når du når dertil!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *