Sygeforsikring dækker ikke ved ferie i Irak

Som overskriften siger, så dækker den gule sygeforsikring, samt det blå sygesikringskort ikke ved rejse til Irak (ifølge UM oplysninger). Vil du derfor være sikret på turen, så vil det være nødvendigt at tegne en privatforsikring helt unikt for denne type rejse.

Nu tænker du måske at rejse til Irak ikke er helt normalt, og det er det formentlig heller ikke for de fleste almindelig danskere, men på trods af det, er nogle rejsebureauer begyndt at tilbyde rejser til fx provinsbyerne i Kurdistan – og i den forbindelse vil vi da lige nævne hvad der er værd at opleve i Irak, samt hvad du skal passe på.

UM fraråder rejse til Irak

irak kort

Irak er uden tvivl et højrisiko land at rejse i, og der var for blot to dage siden et bombeangreb i hovedstaden Bagdad som slog mere end 49 personer ihjel, hvilket indikerer risikoen meget godt. Derfor fraråder UM også på det kraftigste danskere at rejse til landet, samt at opholde sig i det. Provinsbyer i Kurdistan som Dohuk, Erbil og Sulaymaniya er mindre udsatte, men stadig fraråder UM at rejse dertil, medmindre man har en god grund til det.

Nogle mennesker elsker at leve på grænsen at det farlige, også når det drejer sig om ferie. Derfor er der som sagt også flere rejseselskaber som tilbyder ferie til Kurdistan.

Populære feriebyer i Kurdistan

Hvis man vælger at tag på ferie i Irak Kurdistan, så er byer som fx Erbil et populært feriemål. Her kan der opleves en masse historie, monumenter, og lokale kulturelle oplevelser. Ligeledes er byerne Dohuk, Zakho, Suleimaniyah og Halabja populære rejsemål. Når vi siger populære, så skal det selvfølgelig tages med et gram salt, for det Nordlige Irak er som udgangspunkt ikke særlig kendt for turisme, endnu!

Ifølge denne artikel og rejseselskab – så mener de nemlig at disse Kurdiske provinsbyer er uopdagede kulturelle ferie perler, som stadig ikke er kendt af den vestlige verden, men at det blot er et spørgsmål om tid.

Du kan læse mere om ferie i Irak i artiklen, samt finde relevant historie, guides, mm.

Hvis du gerne vil finde en pris på flybilletter til Irak, så kan du bruge denne hjemmeside: Iraqiairways.info.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Sygeforsikring dækker ikke ved ferie i Irak, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *